­

 

Hafıza için süper meyve! Beyne reset atıyor ve kusurları siliyor .

Haberi akşam gazetesinden okumak için tıklayınız.

Besinlerdeki ‘ORAC’ değeri nedir?

Haberi Norm haber sitesinden okumak için tıklayınız.

 

KURT ÜZÜMÜ KİTABINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

KURT ÜZÜMÜ KİTABI

Eylül 2020

Muş ‘ta Muş ‘ta ‘Goji Berry’ yetiştiriciliği ‘Goji Berry’ yetiştiriciliği

Eylül 17th, 2020|

Muş ‘ta  ‘Goji Berry’ yetiştiriciliği

Muş ‘ta  ‘Goji Berry’ yetiştiriciliği      Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) ilk defa ekimi yapılan Goji Berry bitkisiyle çiftçilere gelir sağlanması hedefleniyor.

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarımsal Araştırmalar Politikalar Genel Müdürlüğü […]

Nisan 2020

ORAC Değeri En Yüksek Besinler

Nisan 3rd, 2020|

 ORAC Değeri En Yüksek Besinler
ORAC Değeri En Yüksek Besinler Oxygen radical absorbance capacity), vücudumuzda bulunan serbest radikaller olarak adlandırılan ve çeşitli hastalıklara yol açan maddelerin imha edilmesi, yani emilim değerini belirten ve besinler için kullanılan […]

Eylül 2019

Simav’da ‘Goji Berry’ projesi

Eylül 22nd, 2019|

Simav’da ‘Goji Berry’ projesi
– Simav’da ‘Goji Berry’ projesi Goji Berry tarlasında ‘Tarla Günleri’ etkinliğiKÜTAHYA – Kütahya’nın Simav ilçesinde Ziraat Odası Başkanlığı tarafından, ‘Tarla Günleri’ etkinliği düzenlendi.

Goji Berry bitkisi ile ilgili bir açıklama yapan Simav Ziraat […]

Temmuz 2019

NPK GÜBRESİYLE TOPRAK KATLİAMI NASIL YAPILIR?

Temmuz 4th, 2019|

NPK GÜBRESİYLE TOPRAK KATLİAMI NASIL YAPILIR?
Gidip bir çuval gübre alınır. Bunun adı tüm dünyada NPK gübresidir, genellikle 3 adet ana element, bazen de birkaç iz element içerir. Ana elementler N(azot), P(Fosfor), K(potasyum). Azot uçucu bir […]

Haziran 2019

Siyah goji berryi nasıl tüketmeliyiz?

Haziran 19th, 2019|

Siyah goji berryi nasıl tüketmeliyiz?
Günde bir bardak siyah goji berry çayı içince bakın neler oluyor!
Goji berry hayatıımıza gireli uzun yıllar oldu. Birçok çeşidi olan bu meyvenin ”siyah” olanının faydaları da oldukça fazla.

İçeriği, B, C vitamini, […]

Mart 2019

Kaolin Kili

Mart 19th, 2019|

KAOLİN KİLİ

Kaolin Kili
Kaolin Kili bitkilerin güneş yanıklığı hasarları, sıcaklık stresi bozuklukları ve zararlı haşere saldırılarından korunmasını sağlayan gözenekli, beyaz, ince koruyucu bir tabaka ile yekpare bitki yüzeyinin kaplanması işlemidir.

Uygulamanın mantığı, sıcak yaz mevsimi boyunca güneşin […]

Kurt üzümü kitabı

Kurt üzümü bitkisi habitat seçimi pek yapmaz; fakat nemli şartlarda daha iyi büyüse de meyve verimi çok düşüktür. Köklendikten itibaren, göreceli olarak kurak yaz günlerini tolere edebilen bitki, hafif-kumlu, orta-kuvvetli ve ağır-killi vb. toprak tiplerinde iyi gelişim gösterir. Bölgelere göre oranı değişmekle beraber, özellikle ilk yıllarda yaz kuraklığını atlatabilmek ve arzulanan verim için mutlaka sulama lüzumludur. İdeal sistem damla sulamadır. Yağışın yeterli olduğu bölgelerde sonraki yıllarda kademe kademe azaltılarak 3-4 yıl sonra sulamaya son verilebilir (İnt. Kay. 8). Güneş ışığını seven bitki, -27°C ile +39 °C sıcaklıklar arasında gelişim gösterebilir (İnt. Kay. 9). Ülkemizin her bölgesinde, 800-2000 m rakım arasında yetişme potansiyeline sahip bir bitkidir. Mantar hastalığı riskinden ve meyve olgunlaşmasında gecikmeye sebep olmasından dolayı sahil bölgeleri fazla uygun değildir (İnt. Kay. 10).