Ürün Açıklaması
Goji berry fidanı Damaye cinsi Tüplü
Poşetli ve her mevsim dikilebilir
2 yıllık fidanlar ,boyları 80-100 cm.
5 Fidandan az siparişler kargo yapılmaz..
Fidanlar metre boyuna geldiğinde tepe kesimi yapılıp gövdenin güçlenmesine ortam sağlanmalıdır
Dikimden sonra fidanların yanlarına destek çubuğu dikilerek rüzgarın ve diğer olumsuz hava koşullarının zarar vermesi engellenmelidir.
Geleneksel olarak goji ağaçları kışın uyku halindeyken budanır. Verimi arttırmak ve daha kaliteli ürün elde etmek için yaz budaması da şarttır.
Özellikle meyve vermeyecek sürgünleri yaz döneminde budamak gerekir
Goji berry meyvesi güneşi ve suyu seven bir meyvedir. Bu yüzden dikim yeri seçilirken bu husus özellikle göz önünde bulundurulmalıdır.
Goji berry fidanın çukuru fidanın büyüklüğüne göre açılmalıdır. Toprağın üst bölümü alt bölümünden ayrılmalı, farklı yerlere konulmalıdır. Zira fidan çukura indirildikten sonra üst bölümden çıkan toprak fidanın dibine , alt bölümden çıkan da üste getirilmelidir.
idanımız saksıda ise toprağı elimiz ile tutarak saksıyı ters çevirmeliyiz. Saksı fidandan ayrılacaktır. Fidanın kalıcı yerine nakli sırasında sarsıntıdan kaçınılması ve etrafının doldurulması sırasında nazik olunmalı ve yakın çevresinde taş olmamasını temin etmeliyiz.
Dikim işlemi bittikten sonra mutlaka can suyu verilmeli ve yanı basına bir destek çubuğu dikerek ona bağlamalıyız. Bu çubuk ona iki yıl boyunca arkadaşlık edecektir. Destek çubuğunun fidana zarar vermemesi için üzerine bir sünger bağlanmalıdır.
Kurt üzümü bitkisi habitat seçimi pek yapmaz; fakat nemli şartlarda daha iyi büyüse de meyve verimi çok düşüktür. Köklendikten itibaren, göreceli olarak kurak yaz günlerini tolere edebilen bitki, hafif-kumlu, orta-kuvvetli ve ağır-killi vb. toprak tiplerinde iyi gelişim gösterir. Bölgelere göre oranı değişmekle beraber, özellikle ilk yıllarda yaz kuraklığını atlatabilmek ve arzulanan verim için mutlaka sulama lüzumludur. İdeal sistem damla sulamadır. Yağışın yeterli olduğu bölgelerde sonraki yıllarda kademe kademe azaltılarak 3-4 yıl sonra sulamaya son verilebilir (İnt. Kay. 8). Güneş ışığını seven bitki, -27°C ile +39 °C sıcaklıklar arasında gelişim gösterebilir (İnt. Kay. 9). Ülkemizin her bölgesinde, 800-2000 m rakım arasında yetişme potansiyeline sahip bir bitkidir. Mantar hastalığı riskinden ve meyve olgunlaşmasında gecikmeye sebep olmasından dolayı sahil bölgeleri fazla uygun değildir.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı.