KURT ÜZÜMÜ KİTABINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
KURT ÜZÜMÜ KİTABI
Eylül 2020
Muş ‘ta Muş ‘ta ‘Goji Berry’ yetiştiriciliği ‘Goji Berry’ yetiştiriciliği
Muş ‘ta ‘Goji Berry’ yetiştiriciliği
Muş ‘ta ‘Goji Berry’ yetiştiriciliği Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) ilk defa ekimi yapılan Goji Berry bitkisiyle çiftçilere gelir sağlanması hedefleniyor.
Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarımsal Araştırmalar Politikalar Genel Müdürlüğü […]
Nisan 2020
ORAC Değeri En Yüksek Besinler
ORAC Değeri En Yüksek Besinler
ORAC Değeri En Yüksek Besinler Oxygen radical absorbance capacity), vücudumuzda bulunan serbest radikaller olarak adlandırılan ve çeşitli hastalıklara yol açan maddelerin imha edilmesi, yani emilim değerini belirten ve besinler için kullanılan […]
Eylül 2019
Simav’da ‘Goji Berry’ projesi
Simav’da ‘Goji Berry’ projesi
– Simav’da ‘Goji Berry’ projesi Goji Berry tarlasında ‘Tarla Günleri’ etkinliğiKÜTAHYA – Kütahya’nın Simav ilçesinde Ziraat Odası Başkanlığı tarafından, ‘Tarla Günleri’ etkinliği düzenlendi.
Goji Berry bitkisi ile ilgili bir açıklama yapan Simav Ziraat […]
Temmuz 2019
NPK GÜBRESİYLE TOPRAK KATLİAMI NASIL YAPILIR?
NPK GÜBRESİYLE TOPRAK KATLİAMI NASIL YAPILIR?
Gidip bir çuval gübre alınır. Bunun adı tüm dünyada NPK gübresidir, genellikle 3 adet ana element, bazen de birkaç iz element içerir. Ana elementler N(azot), P(Fosfor), K(potasyum). Azot uçucu bir […]
Haziran 2019
Siyah goji berryi nasıl tüketmeliyiz?
Siyah goji berryi nasıl tüketmeliyiz?
Günde bir bardak siyah goji berry çayı içince bakın neler oluyor!
Goji berry hayatıımıza gireli uzun yıllar oldu. Birçok çeşidi olan bu meyvenin ”siyah” olanının faydaları da oldukça fazla.
İçeriği, B, C vitamini, […]
Mart 2019
Kaolin Kili
KAOLİN KİLİ
Kaolin Kili
Kaolin Kili bitkilerin güneş yanıklığı hasarları, sıcaklık stresi bozuklukları ve zararlı haşere saldırılarından korunmasını sağlayan gözenekli, beyaz, ince koruyucu bir tabaka ile yekpare bitki yüzeyinin kaplanması işlemidir.
Uygulamanın mantığı, sıcak yaz mevsimi boyunca güneşin […]
Kurt üzümü bitkisi habitat seçimi pek yapmaz; fakat nemli şartlarda daha iyi büyüse de meyve verimi çok düşüktür. Köklendikten itibaren, göreceli olarak kurak yaz günlerini tolere edebilen bitki, hafif-kumlu, orta-kuvvetli ve ağır-killi vb. toprak tiplerinde iyi gelişim gösterir. Bölgelere göre oranı değişmekle beraber, özellikle ilk yıllarda yaz kuraklığını atlatabilmek ve arzulanan verim için mutlaka sulama lüzumludur. İdeal sistem damla sulamadır. Yağışın yeterli olduğu bölgelerde sonraki yıllarda kademe kademe azaltılarak 3-4 yıl sonra sulamaya son verilebilir (İnt. Kay. 8). Güneş ışığını seven bitki, -27°C ile +39 °C sıcaklıklar arasında gelişim gösterebilir (İnt. Kay. 9). Ülkemizin her bölgesinde, 800-2000 m rakım arasında yetişme potansiyeline sahip bir bitkidir. Mantar hastalığı riskinden ve meyve olgunlaşmasında gecikmeye sebep olmasından dolayı sahil bölgeleri fazla uygun değildir (İnt. Kay. 10).